heart


ARBETSGEMENSKAP

Hos oss på Fideli Omsorg  tycker vi det är viktigt och naturligt att vi ser varje människa som en unik individ med olika förutsättningar och möjligheter. Vi vill ge varje människa en chans att vara en viktig del i samhället och att få komma ut på arbetsplatser vet vi stärker människan. Vi har därför ett samarbete med nedanstående företag där det finns en möjlighet att få vara en del i deras arbetsgemenskap. Vi har också egna projekt där vi arbetar för att skapa delaktighet (se nedan).

 


Svenska kyrkan Eksjö

kyrkan-eksjoHär har du möjlighet att delta i serveringen av soppluncherna och får på så sätt umgås med andra människor. Det finns också möjlighet att delta i Walk and talk som innebär att vi träffas på tisdagar på en gemensam promenad där vi lär känna varandra lite bättre. Förutom dessa aktiviteter så är det flera gånger per år musikföreställningar i kyrkan dit alla är välkomna. Kyrkan erbjuder också en mötesplats, Backstugan, dit du är välkommen på fika till ett lågt pris. Backstugan är öppen tre dagar i veckan.

Biblioteket

Hos oss får du hjälpa till med att ställa in böcker på sin plats i hyllorna samt om det finns några andra uppgifter som förekommer hos oss. Du träffar andra människor som också är intresserade av böcker och information av olika slag.

Röda korset

rodakorsetPå Röda Korset så deltar du i att plocka upp varor som ska ut till försäljning. I förekommande fall så får du också följa med och hämta varor från olika ställen som ska kontrolleras och sedan plockas fram i butiken.

Connys Bygg

connysConnys bygg utför takläggning och takrenovering i Eksjö med omnejd. Arbetsmöjligheter här är inom snickeri, måleri, fastighetsskötsel, nybyggnationer och renoveringar av hus och fastigheter.

Grafica

graficaGrafica klarar av de flesta utmaningar inom reklamtryck. Här får du delta i alla förekommande arbetsuppgifter inom tryckeri och gravyr. Det kan vara allt från att trycka affischer till att gravera pennor.

Forma Framtid

formaHos oss får du en möjlighet att testa på lite olika arbetsroller. Bland annat så kan du testa på att stå i receptionen, städa, arbeta med vaktmästeri, ha ansvar för simhallen eller arbeta i parken.

Via Venetto

viaVia Venetto är en mysig liten pizzeria i Eksjö som även serverar sallader, hamburgare och kebab.Servering, disk, förberedande av ingredienser och kundbemötande är arbetsuppgifter som står i centrum hos oss.

Coop Konsum

coopHos Coop Konsum får du bland annat arbeta med varuplockning, frontning, lager, kundbemötande med mera. Du får en daglig kontakt med både personal och kunder och det finns goda möjligheter att utvecklas och lära sig yrket från grunden.

Vaxblekaregården

vaxVaxblekaregården är en anrik restaurang i centrala Eksjö. Här får du prova på allt från att jobba i servisen, laga mat och många andra arbetsuppgifter som förekommer på en restaurang. Vaxblekaregården har även hotell vilket gör att du även kan få prova på att se hur det fungerar i hotellbranschen.

Vaxblekaregården

På Bringners Blomsterlandet får du möjlighet delta i det dagliga arbetet i en blomsteraffär. Här kan du få utföra arbetsuppgifter i växthusen, i bringnersbutiken eller på lagret. Bringners har ett brett utbud av växter, blommor och träd.


Top