fbpx

Hos oss kan du känna
dig hemma!

EKOXEN I EKSJÖ

Telefon

0381-100 45

Adress

Vetlandavägen 7B, 575 38 EKSJÖ

Antal lägenheter

14

Lagrum

SoL

Telefon

0381-100 45

Adress

Vetlandavägen 7B, 575 38 EKSJÖ

Antal lägenheter

14

Lagrum

SoL

EKOXEN I EKSJÖ

ett modernt och nyrenoverat psykiatriboende

Boendet vänder sig till vuxna personer från 21 år, både män och kvinnor med psykiska funktionshinder. Vi tar avstamp i dina individuella behov och intressen och skapar en struktur och ett innehåll som passar för just dig.

Vi erbjuder omvårdnad, rehabilitering, återhämtning, träning och sysselsättning för vår målgrupp. Vår handplockade personal har en bred kompetens vilket innefattar, Drog/missbruk, Neuropsykiatri, lågaffektivt bemötande etc. Vi arbetar inte med aktivt missbruk men förstår att det kan ha funnits med i bilden tidigare. Därför har också vår duktiga personal kunskaper inom detta område. Vi har Sjuksköterska på plats på boendet och tillgång till Psykiater. 

Hos oss bor du i en egen två-rums lägenhet om 40 kvm. Du har ett nytt fint kök och kan laga din egen mat. Vill du inte det, finns alltid möjligheten att äta gemensamt med andra eller ta med din mat till din lägenhet. Det viktiga för oss är att du själv får välja. Du har tillgång till boendets gemensamma utrymmen: matsal, vardagsrum, tvättstuga samt en uteplats i markplan.

Ekoxen är ett boende i två plan med sex lägenheter på varje plan. Varje plan har sitt eget vardagsrum och tvättstuga, det gör att boendet känns litet och det finns gott om utrymme till olika aktivtiter.

Ekoxen ligger i ett bostadsområde centralt i Eksjö. På några minuter är man i den mysiga centrumkärnan med butiker och övriga samhällsfunktioner. Det finns flera mataffärer runt knuten och stationen med buss och tåg ligger 450 meter från boendet. Om du behöver så hjälper vi dig självklart med kontakter med sjukvård, tandläkare, frisör och andra tjänster du har behov av.

SE VIDEO OM SoL

SOPHIA CANTBY

Verksamhetschef LSS Tranås och Fideli Forma DV

 

sophia.cantby@fideliomsorg.se

Annie Dahlsten

Teamledare

076 – 492 22 12

Annie.dahlsten@fideliomsorg.se

Psykiatriska  funktionsnedsättningar. .Vi tar även kunder inom ramen för LPT och LRV.

Vi arbetar enligt pedagogiken Ett Självständigt Liv (ESL) som kortfattat innebär att du själv ska vara delaktig i allt som rör dig och ditt liv. Vårt mål är att göra saker tillsammans med dig – inte åt dig. Vi använder oss också av stödjande samtal.

Vi har ett rehabiliterande förhållningssätt vilket gör att vi fokuserar på att stödja dig i att göra saker istället för att göra dem åt dig. Vi arbetar för att relationen mellan oss är ömsesidig och innehåller mycket tillit och förtroende. Alla som bor hops oss får en egen kontaktperson som hjälper och ger stöd under vistelsen hos oss. Uppföljning och utvärdering av vistelsen sker kontinuerligt. Vårt gemensamma mål är att du ska klara av ett än mer självständigt boende på sikt.

Vi har en unik syn på sysselsättning som vi anser är centralt i vår verksamhet.