fbpx

2020-12-22

Fideli Omsorg och Emrahus inleder nytt samarbete med unika gruppbostäder i Göteborg

Emrahus, som konceptutvecklar LSS-bostäder, och Fideli Omsorg har inlett ett samarbete. De två första projekten de gör ihop blir båda inom Göteborgs stad.

Två LSS-boenden väntar just nu på bygglov. Det ena är ett boende på 1 plan och det andra på två plan, båda i Angered. Totalt blir det 12 personer med funktionsnedsättningar som kan flytta in på de två boendena. David Eller, VD på Fideli Omsorg, ser fram emot att få starta de två verksamheterna i
Göteborg.

– I Emrahus har vi funnit en samarbetspart som fullt ut delar vision och värderingar för dem vi är till för. Det känns otroligt spännande, gott och viktigt att vi nu har spikat våra två första gemensamma projekt, och att det just blir i Göteborg med vilka vi har en fin dialog och flera goda samarbeten, säger David Eller.

Även Robin Berkhuizen, VD på Emrahus ser fram emot de två projekten.

– Det är fantastiskt att ha våra två första projekt med Fideli Omsorg som vi känt länge och trivs bra ihop med. Att det dessutom blir i Göteborg, som har en extremt lång kö, känns såklart extra bra. Nu kan vi bidra till att minska ner den kön, säger Robin Unikt för de här två husen är att de kommer utrustas med Human Centric Lighting. Det är belysning som producerar ljus som liknar det naturliga ljuset. Den kan därför hjälpa till att skapa en bättre dygnsrytm, sömn och allmänt välbefinnande. Det är första gången den tekniken implementeras på ett LSS-boende i Sverige.

– Det ligger väldigt mycket research, forskning och studier bakom Human Centric Lighting och vi är säkra på att detta kommer kunna göra en stor skillnad för både de boende och personalen, säger Robin.

David Eller håller med och hoppas på fler samarbeten. Han tror att Emrahus bostäder ihop med Fidelis Omsorg kan bli en riktigt bra kombination.

– Att bygga rätt boende med rätt innehåll på rätt plats i rätt tid har vi genom samarbeten med Emrahus skapat alla förutsättningar för, avslutar David Eller.

På bilden: Elin Videfors, projektutvecklare på Emrahus. Mårten Johansson, Ekonomichef på Fideli Omsorg. David Eller, VD på Fideli Omsorg. Mina Frank, projektassistent på Emrahus AB.  Anders Linde, Arkitekt 

Tillsammans gör vi just denna dag

Bättre än gårdagen!