fbpx

Hos oss kan du känna
dig hemma!

KVARNARPS GRUPPBOSTAD i Eksjö

Telefon

0381-104 17

Adress

Dukers Väg 2 B, 575 36 EKSJÖ

Antal lägenheter

6

Lagrum

LSS pk1

Telefon

0381-104 17

Adress

Dukers Väg 2 B, 575 36 EKSJÖ

Antal lägenheter

6

Lagrum

LSS pk1

KVARNARPS GRUPPBOSTAD i Eksjö

Nybyggt LSS boende i Eksjö

Välkommen till  Kvarnarp i Eksjö och vår bostad med särskild service för vuxna enligt 9§9p LSS i form av gruppbostad för personer tillhörande personkrets 1

Kvarnarps LSS är en av Sveriges finaste gruppbostäder.

Du med beslut om gruppbostad enl LSS har rätt att söka dig till oss, hör av er för mer information. Vi kan bistå er i kontakt med kommunens handläggare.

Här bor du mitt i samhället med allt det stöd som du behöver för att få ett bra liv utefter dina förutsättningar.

Vi erbjuder stöd och service till dig med Asperger, utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd och som är 18 år eller äldre. Vi har specifik kompetens när det gäller psykiatrisk tilläggsproblematik.

Personal finns tillgänglig dygnet runt.

Den nybyggda gruppbostaden är byggd i naturliga material och de stora fönsterna gör att man får ett härligt och behagligt ljusinsläpp. Boendet är beläget i stadsdelen Kvarnarp med kommunikationer i form av buss nås inom 5 minuters promenad och den centrala läget gör att man kan ta del av samhällets utbud på ett smidigt och enkelt sätt.

De sex lägenheterna är rymliga tvårumslägenheter om 40,5 kvm som kompletteras med gemensamhetsdel och personaldel i huset. Till lägenheten hör även ett förråd och eftersom boendet ligger i markplan har man möjlighet till egen uteplats.

EDVIN LINDHOLM

Verksamhetschef LSS 

072-092 83 38

edvin.lindholm@fideliomsorg.se

LINA RYDH

Teamledare

076 535 61 71

Lina.Rydh@humana.se

Målgruppen för gruppbostaden är personer tillhörande LSS personkrets 1. Vi tror på långsiktiga samarbeten med de kommuner där vi etablerar verksamhet och ser oss som ett komplement till kommunens egen verksamhet.

Målsättningen är att öka individernas självständighet inom vardagens olika livsområden, samt skapa förutsättningar för en trygg, meningsfull och aktiv tillvaro. Personal med formell kompetens och erfarenhet inom målgruppen dygnet runt. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och således bästa tillgängliga kunskap för att möta och stödja respektive individ på bästa sätt. 

Exempel på arbetsmetoder och arbetssätt som vi använder oss utan är: Teacch, Låg affektivt bemötade, TBA, ESL och Sociala berättelser.

SE VIDEO OM LSS