fbpx

Hos oss kan du känna
dig hemma!

SÄVSJÖ GRUPPBOSTAD

Telefon

0382-131 14

Adress

Odengatan 29, 576 31 SÄVSJÖ

Antal lägenheter

6

Lagrum

LSS pk1

Telefon

0382-131 14

Adress

Odengatan 29, 576 31 SÄVSJÖ

Antal lägenheter

6

Lagrum

LSS pk1

SÄVSJÖ GRUPPBOSTAD

LSS Boende i Sävsjö

Bostad med särskild service för vuxna enligt 9§9p LSS i form av gruppbostad för personer tillhörande personkrets 1

Välkommen till oss i Sävsjö , Sveriges finaste gruppbostad, helt nybyggd mitt i centrala Sävsjö. Här bor du mitt i samhället men också i direktkontakt med naturen. Fastigheten ger uttryck för det hållbara – något som vi på Fideli Omsorg vill ska genomsyra all vår verksamhet.

Vi erbjuder stöd och service till dig med Asperger, utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd och som är 18 år eller äldre. Vi har specifik kompetens när det gäller psykiatrisk tilläggsproblematik.

Personal finns tillgänglig dygnet runt.

Den nybyggda gruppbostaden är byggd i naturliga material och de stora fönsterna gör att man får ett härligt och behagligt ljusinsläpp. Boendet är beläget mitt i centrala Sävsjö med torg och butiker runt husknuten. Kommunikationer i form av tåg och buss nås inom 5 minuters promenad och den centrala läget gör att man kan ta del av samhällets utbud på ett smidigt och enkelt sätt.

De sex lägenheterna är rymliga tvårumslägenheter om 40,5 kvm som kompletteras med gemensamhetsdel och personaldel i huset. Till lägenheten hör även ett förråd och eftersom boendet ligger i markplan har man möjlighet till egen uteplats.

EDVIN LINDHOLM

Verksamhetschef LSS 

072-092 83 38

edvin.lindholm@fideliomsorg.se

JOHANNA PALUSA

Teamledare

072-452 11 66

johanna.palusa@fideliomsorg.se

Målgruppen för gruppbostaden är personer tillhörande LSS personkrets 1. Vi tror på långsiktiga samarbeten med de kommuner där vi etablerar verksamhet och ser oss som ett komplement till kommunens egen verksamhet.

Målsättningen är att öka individernas självständighet inom vardagens olika livsområden, samt skapa förutsättningar för en trygg, meningsfull och aktiv tillvaro. Personal med formell kompetens och erfarenhet inom målgruppen dygnet runt. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och således bästa tillgängliga kunskap för att möta och stödja respektive individ på bästa sätt. 

Exempel på arbetsmetoder och arbetssätt som vi använder oss utan är: Teacch, Låg affektivt bemötade, TBA, ESL och Sociala berättelser.

SE VIDEO OM LSS